logo


welkom    portfolio    over mij


Varia


Enkele recensies, kleine artikelen en bewerkingen


elevania en betsieMensen met een lvb geven voorlichting in Rotterdam

Dure woorden. Lange zinnen. Abstracte uitdrukkingen. Onbegrijpelijk! Voor mensen met een (lichte) verstandelijke beperking brengt bijna elke dag gevoelens van ontmoediging en falen. Hoe dat is? In Rotterdam Rijnmond geven Elevania en Betsie er voorlichting over.

varia #6, mee, mee-werkers, inclusie, lvb, beperking, handicap, verstandelijke beperking, erasmus-mc, rotterdam rijnmond, voorlichting, teksten testen

adil
Every Body Electric schudt, slaat en streelt

Aanklacht, provocatie, de viering van lichamelijkheid? Je bent wel even bezig als je zoekt naar een boodschap in de voorstelling Every Body Electric van Doris Uhlich. En dat is goed toch? Hé! Een handicap heb je ook niet voor anderhalf uur.

varia #5, 2022, every body electric, doris uhlich, dans, theater, handicaps, harmonie leeuwarden, pafff
zwemdamesZwemmen in koud water. Waarom zou niet iedereen het doen?

Lipstick op, badpak aan en gaan! Weer of geen weer, fruitig, gestrest of in mineur .. als het ook maar even kan, laten de vriendinnen Carolien en Titia zich ’s morgens rond de klok van negen aan het Amsterdamse Entrepotdok in het water zakken.

varia #4, 2017, zwemmen, koud water, wim hof, amsterdam, las veteranas
petrovThe girl who saved the man who saved the world

Over de rol van vertaalster Galina Kalinina in de documentaire over Stanislav Petrov, die de wereld in 1983 redde van een nucleaire oorlog. Kalinina ging voorop in de van wodka doordrenkte zoektocht naar Petrovs hartewens.

varia #3, 2017, stanislav petrov, peter anthony, koude oorlog, nucleaire oorlog, wachtcommandant
noordSuïcidale jongeren in Amsterdam Noord

Opgroeien kan ondraaglijk zijn. Zo blijkt ook in Amsterdam Noord, waar jeugdartsen van de GGD regelmatig jongeren met een doodswens tegenkomen. Wie zijn die jongeren? Waarom willen ze niet meer? En wat is het antwoord van de hulpverlening?

varia #2, 2016, ggd amsterdam, suïcidaliteit, zelfmoordgedachten, doodswens, genderdysforie, jeugdzorg, hulpverlening, calixte veerman
computerstressDubbelklikken!

Werknemers verprutsen zeeën van tijd aan computerproblemen en gebrekkige digitale vaardigheden. Wanneer wordt het vak verplicht in het voortgezet onderwijs?

varia #1, 2016, computerproblemen, digitale vaardigheden, digitale geletterdheid, digibeten, e-skills, 21st century skillsOp zoek naar content voor iets leuks? 
Bel me: 06-37313100

Terug naar welkom 
Naar portfolio
Naar over mij
Tekstbureau Yvonne van Osch
Binnenkadijk 117, 1018 ZE Amsterdam
opschrift@tip.nl | 06-37313100


mail linkedin twitter