Albanië - Yvonne van Osch

 

Reisgids

 De vijfde druk van mijn Albanië-reisgids is uit!
Klik op het omslag voor een preview, of

bestel direct bij mij
voor € 23,99 inclusief verzending

omslag 5

Benieuwd naar mijn ontmoetingen in Albanië?
Lees dan ook mijn reisblog.
 
blogArtikelen over Albanië
De Albanese cultuur#3 Alle vluchtelingen naar Albanië

rama, foto van freddie everett uit 2020Rara, wat is Rama nu weer van plan? De Albanese premier biedt aan om vluchtelingen op te vangen voor ze voet op Italiaanse bodem kunnen zetten. Asielopvang buiten de EU? Georgia Meloni vindt het prachtig, maar de kritiek uit binnen- en buitenland zwelt aan. Is dit een ordinaire publiciteitsstunt, zoals Tirana Times denkt? Of doet de premier een moreel appel?
gendergelijkheid
#2 Gendergelijkheid. Hoezo zou Nederland het beter doen?

Enkele jaren geleden nog kappitelde de EU Albanië vanwege de grote verschillen tussen man en vrouw. Wat blijkt nu uit de jongste cijfers van het WEF? Albanië staat op plaats 17, Nederland op 28 als het om gendergelijkheid gaat. Lees hier hoe dat kan of zou kunnen kunnen.
klaudia2#1 Jong zijn in Albanië: er is iets om voor te vechten


Diversiteit, gelijke rechten? Hoe je een eerlijke boterham verdient? De gemiddelde Albanees is met andere dingen bezig. Toch strijdt r
egisseuse Klaudia Piroli dapper door voor een samenleving met meer kleur en nuance. Langs het pad van de kunsten, met kleine stappen. Als ze het even niet meer weet, denkt ze aan haar moeder, die nooit een keuze had.
Zaken doen in Albanië


Als het meezit, zal Albanië over enkele jaren toetreden tot de EU. Hoe zijn de kansen voor Nederlandse ondernemers? In deze serie een verkenning.wijnfabriek#5 Wijn maken in Albanië. Een toekomst vol bouquet

In 2020 bouwde Sander Niemeijer samen met drie vrienden een wijnfabriek in het mysterieuze noorden van Albanië. Een fascinerend avontuur met een verrassend resultaat.


ellen#4 Leuk, een hostel!

Consultant Ellen van der Lei en haar man Arben runden zes jaar lang een hostel in de Albanese badplaats Durrës. Ze kijkt terug op een mooi maar moeilijk vol te houden avontuur. 'Het waren zes bijzondere jaren.'
martin#3 Vergeet de bouwmaffia

Albanië, dat is maffia, corruptie, cliëntelisme. Een elite van nauwelijks opgeleide gladjakkers met dikke zwarte SUV’s, kalashnikovs en obsceen veel geld... of niet? Architect Martin Sobota is wat positiever.
modeshow#2 Made in Albania?

Een goedbewaard geheim: de meeste Italiaanse mode is in Albanië gemaakt. Verdient Albanië niet beter? Het is zo goed als een keurmerk voor kwaliteit. Nederlandse investeerders, doe er uw voordeel mee!
espresso#1 Eerst maar een koffie?

Op handelsmissie in Albanië? Je wordt van hot naar her gesleept en hebt soms geen idee wat de bedoeling is. Aldus business developer Martin, die Albanië een keer of acht bezocht.

Wie is de mol


Zelf ben ik niet de allergrootste fan, maar dat Wie is de mol 2022 werd gefilmd in Albanië vond ik toch wel leuk. Wil je meer weten over de locaties? Reis even mee:


#1: Shkodër, het kasteel, hotel Tradita
#2: Marubi museum, Rana e Hedhun
#3: Lezhë, mausoleum Skanderbeg
#4: Fier, Berat, Vlorë, Apollonia
#5: Divjakë-Karvaste, Sarandë, Butrint
#6: Porto Palermo, de zee bij Sarandë
#7: Ksamil en Gjirokastër
#8: Durrës
triptalk #9: Tirana

Lees ook mijn verhaal in TripTalk, waarin ik grofweg de tocht van de kandidaten volg:Terug naar welkom
Naar portfolio
Naar over mij
Tekstbureau  Yvonne van Osch
Binnenkadijk 117, 1018 ZE Amsterdam
opschrift@tip.nl | 06-37313100


mail linkedin twitter