Yvonne van Osch
Albanië - zakendoenOver enkele jaren hoopt Albanië toe te treden tot de EU. Hoe zijn - tot die tijd, de kansen voor Nederlandse ondernemers? Welke sectoren zijn in zwang? Waar moet je op letten, welke papieren heb je nodig, en wat zijn de zakelijke mores: kom je meteen ter zake of drink je eerst een raki'tje of vier vijf?

In deze serie een bescheiden doch informatieve verkenning.


wijnfabriek#5 Wijn maken in Albanië. Een toekomst vol bouquet

In 2020 bouwde Sander Niemeijer samen met drie vrienden een wijnfabriek in het mysterieuze noorden van Albanië. Een fascinerend avontuur met een verrassend resultaat.ellen#4 Leuk, een hostel!

Consultant Ellen van der Lei en haar man Arben runden zes jaar lang een hostel in de Albanese badplaats Durrës. Ze kijkt terug op een mooi maar moeilijk vol te houden avontuur. 'Het waren zes bijzondere jaren.'martin#3 Volop kansen voor ruimtelijke ontwikkeling in Albanië

Albanië, dat is maffia, corruptie, cliëntelisme. Een elite van nauwelijks opgeleide gladjakkers met dikke zwarte SUV’s, kalashnikovs en obsceen veel geld... of niet? Architect Martin Sobota is wat positiever.modeshow#2 Made in Albania?

Een goedbewaard geheim: de meeste Italiaanse mode is in Albanië gemaakt. Verdient Albanië niet beter? Het is zo goed als een keurmerk voor kwaliteit. Nederlandse investeerders, doe er uw voordeel mee!
espresso#1 Je moet een hoge frustratiedrempel hebben

Op handelsmissie in Albanië? Je wordt van hot naar her gesleept en hebt soms geen idee wat de bedoeling is. Aldus business developer Martin, die Albanië een keer of acht bezocht.
Heb je een tip of wil je zelf iets vertellen?
Bel 06-37313100 of mail
   
Terug naar welkomTekstbureau Yvonne van Osch
Binnenkadijk 117, 1018 ZE Amsterdam
opschrift@tip.nl | 06-37313100


mail linkedin twitter