logo


WELKOM    PORTFOLIO    OVER MIJ


payoff


Stappen

Het schrijven van een levensverhaal is niet iets dat je op een namiddag doet. Een eerlijke blik in de diepte van het verleden vraagt tijd en concentratie. Voor u om uw herinneringen op een rij te zetten, voor mij om een rode draad daarin te ontwaren en weer te geven op een manier die recht doet aan uw wensen en uw persoonlijkheid.

Voor het maken van een boek met uw levensverhaal trek ik daarom zeker drie maanden uit. Het gaat als volgt:

1    Kennismaking
Bent u geïnteresseerd, belt of mailt u mij dan om even te praten. Als u wilt, kom ik vrijblijvend bij u langs en schrijf een kleine tekst als voorbeeld.

2    Offerte
Klikt het van beide kanten, dan kunnen we verder. Ik stel een globaal overzicht op van de onderwerpen die u wilt bespreken. Op basis daarvan maak ik een offerte.

3    Interviews
Bent u akkoord, dan houd ik snel het eerste interview. We zoeken daarvoor de plaats die u het prettigst vindt. Een interview duurt 2 à 3 uur. U vertelt, ik stel vragen en maak notities.

Meestal zijn 4 of 5 interviews genoeg. U kunt de gesprekken voorbereiden door aantekeningen te maken of vast foto's te zoeken bij het onderwerp.

4    Uitwerking
Na elke keer werk ik het interview uit en stuur ik u de tekst toe. U kunt woorden en zinnen veranderen die niet kloppen. Is de hele tekst compleet, dan stuur ik u deze nogmaals ter controle.

5    Opmaak
Bent u tevreden over de tekst, dan maak ik deze op met de foto's en eventuele illustraties. Hiervan stuur ik u een proef. U krijgt dan een beeld hoe het boek eruit komt te zien. Kleine wijzigingen kunnen ook dan nog.

6    Omslag
De strik om het cadeau. Voor het omslag hanteer ik een herkenbare basisvormgeving, die u kunt aanpassen naar uw eigen smaak.

7    Drukken en binden
Zijn we allebei tevreden, dan gaan de bestanden naar de drukker en de binder. Een laatste en zeer belangrijke stap, want we willen de beste kwaliteit. Ik werk hiervoor samen met Tim Beijer, een van de grootste drukwerk-fijnproevers van Nederland.

Uw boek wordt gedrukt op Munken Pure Rough, een stevig, crèmekleurig papier met een natuurlijke, verfijnde uitstraling.


Kosten

Een serieus boek maken kost geld. U moet rekenen op een bedrag tussen 65 en 100 euro per bladzijde, inclusief vijf exemplaren van het boek. De helft betaalt u vooruit, de andere helft als het boek klaar is.

Een hele investering, maar wel een die blijvend iets moois zal brengen. Al is het maar rust in uw hoofd of een steuntje voor uw geheugen.


munt


Wilt u graag een boek, maar kunt u het niet betalen? Laat het toch maar even weten. Wie weet vinden we samen een sponsor.

Een boek met uw levensverhaal: een cadeau voor het leven.
Voor uzelf en uw dierbaren.

Waagt u de stap?
Bel Yvonne, 06 37313100, of mail

Bekijk een voorbeeld.


omslag hf1 omslag hf2


Terug naar vorige pagina
Naar portfolio
Naar welkom


kunst wetenschap zorg mens reizen

Tekstbureau OpSchrift
Yvonne van Osch
Binnenkadijk 117, 1018 ZE Amsterdam
opschrift@tip.nl | 06 37313100


mail linkedin twitter