logo


WELKOM    PORTFOLIO    OVER MIJ

Onderzoek gezondheidszorg


Hoe communiceer je resultaten van jarenlang onderzoek in begrijpelijke taal? Een ongelooflijke uitdaging, blijkt elke keer weer. Wetenschappers weten soms zo veel, dat de informatie in de weg kan gaan staan.

Van een afstand kijk je er anders tegenaan.Heeft u wat hulp of advies nodig bij het schrijven van een artikel, een rapport, uw proefschrift of scriptie?

Bel me: 06-37313100Vaak is een interview de perfecte oplossing.

Voor de GGD Amsterdam heb ik tussen 1998 en 2016 tientallen onderzoekers geïnterviewd over hun onderzoeken en de resultaten daarvan. Soms heel kort, zoals hier forensisch arts Koos de Keijzer, in een boekje over tien jaar onderzoek waarvoor ik de teksten schreef...


brute moord

... soms ook wat uitgebreider, zoals moleculair microbioloog Sylvia Bruisten over de werkwijze bij DNA-onderzoek op het GGD-lab voor hetzelfde boekje.Voor het Sarphati Instituut (toen nog Sarphati Initiatief geheten) maakte ik in 2015 een serie verslagen van wetenschappelijke promoties in gezondheidsonderzoek.

Een ervan heb ik samen met mijn nicht Cindy verwerkt in... een stripboek


promotiestrip

Geïnteresseerd?
Lees hier meer over Promotiestrip

Voor ZonMw interviewde ik in 2015 Ed Kuijper, professor experimentele bacteriologie van het LUMC over darmbacterie clostridium dificile.

Ik hielp Paul van der Velpen, expert publieke gezondheid, bij het schrijven van zijn boek Het preventieultimatum.

Voor het project Suïcidepreventie in Amsterdam sprak ik onder anderen met Adriaan Honig en Ewald Witteveen over nazorg aan mensen die een zelfmoordpoging doen. 

Veel indruk maakte het gesprek met traumatherapeute Helmi Goudswaard en zedenofficier van justitie Renée Vorrink over vergeving en vergelding na seksueel misbruik waarover ik schreef voor het Steunpunt seksueel geweld in Amsterdam.

Zoekt u een toegankelijke vorm voor uw wetenschappelijke boodschap?
Bel me: 06-37313100
Bekijk ook mijn andere werk voor:

het project Suïcidepreventie
het Steunpunt seksueel geweld
en VUmcTerug naar welkom 
Naar portfolio
Naar over mij
Tekstbureau Yvonne van Osch
Binnenkadijk 117, 1018 ZE Amsterdam
opschrift@tip.nl | 06-37313100


mail linkedin twitter