logo


WELKOM    PORTFOLIO    OVER MIJ

Wetenschap


Hoe communiceer je resultaten van jarenlang onderzoek in begrijpelijke taal? Een ongelooflijke uitdaging, blijkt keer op keer. Wetenschappers weten soms zo veel, dat de informatie in de weg gaat staan.

Van een afstand kijk je er anders tegenaan.
Heeft u wat hulp of advies nodig? Een samenvatting of redactieslag? Kwaliteitsinformatie met behulp van een interview?

Hieronder een greep uit vele voorbeelden.


Pas als je jezelf vergeeft...

Van lang geleden (2000) maar nog altijd actueel: een interview met Helmi Goudswaard over vergeving en vergelding na seksueel misbruik, gemaakt voor het Steunpunt Seksueel Geweld.

bloemenOver medisch onderzoek en vooral ook de vertaling daarvan naar beleid en praktijk heb ik gescheven voor onder andere de GGD Amsterdam, Achmeahet Sarphati Initiatief en VUmc.


Nieuwe regels? Lef is wat we nodig hebben

Over de dwaaltocht door het regelwoud, mijn verslag van een debat bij de VU (2015) met onder anderen Marjan Olfers en Ben Tiggelaar.

olfers'We hadden haast...'

Roel Coutinho blikt terug op de hectische jaren van de aidsepidemie en de cruciale rol van de GGD Amsterdam in de bestrijding.


coutinho
Promotiestrip

Iets anders, een beetje een niche, maar wat een leuk experiment: de wetenschappelijke promotie in woord en beeld. In 2016 maakte ik samen met mijn nicht Cindy een stripboek van de promotie van Freke Zuure.

promotiestripWetenschapscommunicatie... moeilijk


Maar misschien kan ik helpen. Desnoods met een strip!
Bel of mail, u zit nergens aan vast.

Terug naar welkom of iets anders lezen?

kunst zorg de mens reizenIn portfolio vindt u een overzicht van mijn opdrachtgevers. Daarachter een selectie van meer dan 2.500 stukken.Tekstbureau OpSchrift
Yvonne van Osch
Binnenkadijk 117, 1018 ZE Amsterdam
opschrift@tip.nl | 06-37313100


mail linkedin twitter